(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Roláda z mletého vepřového bůčku (mletého masa)
Potřebné ingredience
1 kg masitějšího bůčku, 3 vrchovaté polévkové lžíce Solamylu (škrobové moučky), sůl, pepř, 2 dl studeného mléka, sádlo
Náplň: 4 vejce usmažená do polořídka na másle a cibulce, 100 g měkkého salámu nebo uzeného masa, lžíce sterilovaného hrášku (více ne, roláda by byla sladká)
Postup přípravy
Mleté maso vložíme do misky, osolíme, okořeníme, posypeme Solamylem a za přilévání mléka vyšleháme. Masovou směs uložíme na noc do chladničky. Druhý den si připravíme větší obdélník z polyethylenového sáčku, potřeme jej vodou a na něj rozetřeme pomocí stěrky, namáčené ve vodě, masovou placku o síle 1 až 1,5 cm. Placku potřeme usmaženými vejci, na okraj můžeme též položit po celé délce párek nebo cigárko, posypeme hráškem, usekaným salámem a rolujeme. Stále zvlhčenou rukou pomáháme roládě, aby se stejnoměrně rolovala. Rychlým pohybem ji přehodíme do pekáče švem navrch. Pekáč musí být předem vymazán tuhým sádlem. K pečeni položíme půl cibule i se slupkou a necháme zapéci. Po 15 minutách pomocí ploché lopatičky pečeni obrátíme a necháme zapéci po druhé straně. Pak přiléváme pozvolna horký vývar a pečeni za občasného polévání pečeme asi hodinu. Solamyl uzavřel póry masa, to se stane pružným a veškerá šťáva je v mase zachována. Podáváme s brambory, bramborovými nebo houskovými knedlíky, se ěpenátem. Pečeni necháme chvilku vychladnout a teprve potom krájíme na širší dílky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krei
(upraveno)
17. 8. 2006, 21:42
Posílám kytičku a poděkovaní za recept na výborné jídlo. I návštěva ho chválila. Bála jsem se, že to nebudu umět zarolovat, ale jde to dobře. Zdravím Radka
luciasanta
(upraveno)
8. 5. 2006, 16:43
Ahoj Irenko, tak koukám, že ses rozjela s recepty - to tě chválím a budu zkoušet !!! Tuhle roládu (bez nakládání v solamylu) jsem teď měla na manželovy narozky - a dávám tip (jak mi poradila kamarádka) - místo toho sterilovaného hrášku je vynikající domácí čalamáda - perfektně se to chuťově doplňuje (ale ne žádná kunovjanka). Měj se moc hezky!!! Lucka